Welcome my BlogZ

Tenggs .. Visited my blogs .. tu sume .. saye ta pandai mane sangat pon nak buat cantik cantik .. ala kadar jew.. ape ape pon tenggs ea.. :)

naruto greeting ...

Follow by Email

About Me

My photo
Temekaseh kerna suDi bce bLog aQ yang ta seberape nieh . harap kowg enyoY :)

Wednesday, 11 April 2012

sayanggs kamu ..

dah wape bulan lagi aQ akan ke jordan .. urmm , kepala pon serabot . masalah family aQ pon tak selesai lagi . dah kene pegi jordan . ma dgn walek terus bergadoh , aQ jadi tmpat diorg nk lepas mara . urmm , dugaan tuk aq .. baikk aQ duk terus jea kat klang nie , lgpon . best dok sini . mkn byk . muke tmbah tembam , maken putehh ,

masalah dgn oram aQ sayanggs pon tak selesai lg , tak patut aQ buat dia cam tue , urmm , aQ sangat-2 rndu kat dia , puas dah nangis psal dia , harap dia paham aQ , susah lahh kalau dok jaoh nanti , urm .. asenyer baik CLAsH , biar dia cari penganti aQ , lgpon nnti dia msti boring nak tunggu aQ , sampai aQ abes master , urmm . yelahh , clash jea , biar pon dia sakit ati dgn aQ , asalkan nanti dia jumpe dgn penganti aQ , lebih baik dari aQ ke .. biar ar dia nangis dulu , nangis pon kejap jea . urmm , kene belajar sungguh-2 nie . nyesal tak dapat cemerlang ari tue .


msti dia akan pham suatu hari nanti , urm , aQ sayanggs kou UMMIE AMALINA !!! memang kou tak kan paham aQ , tapi kou akan paham . cari lahh , oram lain yang dapad temani mu nanti ...

Saturday, 7 April 2012

aku tak tahu . aku comfius .. ealahh . ummie cam nak pertahankan jea hubungan yang kiteowg bina nie .. urmm , dia tak supe owg lain . . dia suke pendam so, setakat mane bole pendam , meh kite tgokk , urmm . kalau dha tak suka sama aQ , aQ boleh blahh , yelahh owg camtekk petikk jari dahh ramai datang , susahh lorhh . biar kan aQ single , lg senang . dia tayah pening kepala nak jage aty aQ .

aQ sanggup tnggu dia , tapi ... dia perlu ade daya tarikan bkn nyer penolakkan .. urmm , susahkan ? urmm memang susah kalau tak paham aQ ... dah .. mls nk posting lg , serabort jea , baik pendam .. aQ dapat feel rasa sakit kat dalam nie ... aQ cau ...............

Thursday, 9 February 2012

assalamualaikum . . .

aQ arie nie aQ dapaD pengajaran@ ilmu . aRie nie n eso n lusa . aQ cuba tuk tahan marah aQ . insyallah . kemarahan adalah daripada laknatullah iaitu syaitan . api kemarahan . yelahh . setiap manusia akan tidak sabar kalau sesuatu ia tidak dapat yang diingin nya .

yelahh . cuba renung kan . kalau 40 paku diketuk di papan dan cuba buang nya kembali . ape kesan nya . jawapan nya . lubang pada papan tersebut . maksud saya di sini ialah apabila kita memarahi seseorang , ia akan meninggal kan impak . iaitu kenang dimarahi walaupon die memaafkan kesilapan kite tetapi hakikat nay kenangn dimarah amat jelas terasa .

okey . cara tuk menghilangkan kemarahan ialah . jiak kamu sedang berdiri , hendaklah kamu duduk , jika kamu sedang duduk , kamu hendaklah berbaring . jika kamu tidakk dapat lagi menahan kemarahan tersebut . kamu perlu beristifar ataupon mengambil wuduk . kerana api boleh dipadam kan dengan air . fuhh .

aQ ade keraguan ataupon tanda tanya yang bermain difikiran aQ saat nie . walaupon Hafiz and Farhan adalah kenangan dalam hidup ummie . hati aQ mengatakan yang farhan dahh berputik semula cinta nya terhadap ummie amalina . bagi aQ . kalau lahh ummie dapaD menerima farhan . aQ rela melepaskan ummie dengan hati terbuka .aQ bukan nak jadi hero ke ape . nie lahh kenyataan bercinta . sanggup berkorban . lepas nie aQ takkan on9 ummie punyer account facebook .

tapi aQ cuba terbaik aQ tuk buat ummie bahagia . walaupon die mnggangap aQ nie cam aQ cam kurang layan die jea . tapi hakikat nya , aQ siang malam berfikir tentang die dan mase depan aQ . yelahh . siapa takk bertuahh dapaD GF cam ummie tuhh . pandai masak , rajin , peramah , comey , ade ciri ciri isteri idaman aq dahh tuhh . tapi

yang buaD aQ ase terkilan nyer . member member , cousen nephew , adek beradek die cam tak suke aQ jeahh , tapi ade ke aQ kacau hidopp diowg eahh ? ase nyer tade kot .  mls ar nak fikir ti kang ade kan clash .
alhamdulillah setakat nie dapaD agi aQ ase kaseh sayang dari ummie . daripada tak de kan ?

hurmmm . tapi sekarang mungkin 2 3 tahun ti akan berubah semua nyer , yelahh  . sekarang nie pon ade jea yang berubah tentang ummie tuhh . 2 3 tahun  nanti , tak taw lahh . hurm . aQ cuba setia giler giler dengan dia . walaupon dugaan yang datang , aq cuba bertahan mepertahankan hubungan aQ . nak taw ape dugaan nyer ?

banyakk . coz jealous lahh , coz fikiran negetif jea . mybe coz myrul zainal . maybe coz farhan  . hurmm ..  lupe kan lahh marr . buat senyap jea kan . simpan jea . yang penting senyum kat ummie .