Welcome my BlogZ

Tenggs .. Visited my blogs .. tu sume .. saye ta pandai mane sangat pon nak buat cantik cantik .. ala kadar jew.. ape ape pon tenggs ea.. :)

naruto greeting ...

Follow by Email

About Me

My photo
Temekaseh kerna suDi bce bLog aQ yang ta seberape nieh . harap kowg enyoY :)

Tuesday, 31 January 2012

Awan di Langit(kisah benar) -part 3

#sori terlalu lame tuk nak taip cter nie . aQ agak sbuk skrang . hehehe . harap tak marah .

Aris terus pegi ke papan keyataan dan mmbuang nya dan terus ke semua kelas tuk mmbuang notis tersebut . dalam kelas ketiga . aris macuk dan ingin mmbuang notis . salah seowg plajar lelaki dari kelas tersebut 'sound' .

"eaahh, eaahh , tak usah lahh buang notis tergempar tuhh ,mangkuk !"

aris "sape mangkuk ?"

budak tadi "eahh , eahh . tanye pulak mamat nie , bajet hero lahh nie ??"

aris "abis ? "

budak tadi "eahh , eahh , berlagak budak nie !"

terus . budak tuhh mlempar kerusi . dooookkrkrkrkr !!! terkene kepala aris .  . . . aris terus pengsan . 

aris dihantar ke rumah nya . kepala nya pecah disebabkan kerusi yang dilampar tuhh terlalu kuat . aris dirawat diklinik . die mdapat 3 jahitan dikepala. 

shafiQa mdengar kejadian yang mnimpa aris . die bru tau aris tue ingin mmbela nya . tapi die tk tau nak buad ape . disebabkan malu disekolah . die berhenti sekolah dan berhenti berkerja di kelab tersebut .

dalam 2 minggu kemudiam . aris datang ke sekolah dan tidak nampak shafiQa . dalam cari shafiQa , aris terserempak dengan ckgu nya . ckgu nya mmberitahu bahawa budak yang mlempar kerusi itu telah dibuang sekolah .

aris terus tidak mehirau ap yg berlaku . die pon tidak mcari shafiQa dan terus focus blajar tuk SPTM .. ...........bersambung besok :D

 

Friday, 27 January 2012

Awan di Langit(kisah benar) -part 2

..........."itu Die , yang hadir kan cinta . mnyembarkan nya . dapaD kah aQ nyatakan perasaan nie .. aQ tak mampu mngucapkan .." kata kata hati Aris tuk shafiQa ..

tapi shafiQa tidak mrasakan ap yang dirasa oleh Aris .. walaupon Aris selalu mngintai nya .

Pada suatu hari . sekolah mereka dikejutkan dengan berita bahawa shafiQa nie adalah pelacur@playan kelab malam . disetiap kelas ade Notis kenyataan bahawa shafiQa tidak suci lagi . setelah Aris memasuki kelas nya . die terbace ape yang tersebut  "SHAFIQA PEMPOUAN TAK SUCI >PELACUR DI KELAB MALAM ..BEnAR !!!"

Notis itu . menimbul memarahan bg Aris . Die pasti Notis itu hanya lahh Fitnah .




bersambung lahh ... baD moOd coming .. hurmmm ..................................

Wednesday, 25 January 2012

kata kata ku untuk mu sayanggs ..

. " jika kamu bunga itu jangan biar harumnya dihidu oleh jutaan lelaki maka fitnah yang bakal engkau tempah dan jika bunga itu berduri biarkan duri itu menjaga kamu jauh dari sentuhan tangan-tangan yang bisa menodai kamu , kerna kamu bunga yang selalu dikejar kumbang yang lalu semakin mahal nilai maruahmu semakin itu kamu selalu diperhatikan aku ,kerna kamu teratas dalam carta hatiku "

AWAK ..saya hidup kat dunia ni pemberian tuhan,tapi langkah saya tak sekuat sang belang di rimba,tak segagah badang perkasa,tak seindah fantasi syurga,tapi saya tetap melangkah ke arah awak kerana saya perlukan awak dalam cinta saya..haha syahdunye ayat nie....

Jika sudah kau mencintai dia 
Putuskan aku dengan baik caranya 
Walaupun sakit hati ku 
rasa Sesungguhnya aku tak rela Kerna hatiku masih mencintai Dirimu 
dengan sepenuh hati Tapi ku ikhlas melepaskanmu 
Karena aku manusia biasa.


Jika kekasihmu di RAMPAS orang lain, jangan BALAS DENDAM atau BERDUKA LARA tetapi relakanlah dia pergi kerana KEKASIH yang BAIK tidak akan mudah dirampas oleh orang lain KECUALI jika dia yang MEMBENAR dan MERELAKANkan...It's true,right?

If we never taste a bad apple, we'll never appreciate a good one.
Sometimes we need to experience bitterness of life to understand the value of sweetness.

~Bismillah~ 
~Ya Allah Ya Rabb Yang Maha Rahim Limpah KurniaNYA.. Berikanlah Penawar Di Kala Hati Ini Sepi.. Kurniakanlah Bagi Seorg Seorg Pendamping Yg membuatkanku Senantiasa Mengingati MU & Habibuna Muhammad Saw~ Ameenn Ya Rabb Ya Arsyil Adzim~

Sunday, 22 January 2012

Marah bukan sifat ku ......

Ku tidak pernah meminta mu
Untuk mengasihi ku
Dan apatah lagi mengasihani ku
Juga tidak sama sekali

Kusedar sebenarnya kita tiada pertalian
Cuma satu arah serta satu tujuan
Mencari keberkatan-Nya

Aku terkenangkan
Saat manis dulu
Tak pernah kau meninggi suara
Bila bertanya

Keras hanyalah luaranku
Lembut tetap di dalam hati
Marah habis setakat itu
Tak kubiar berpanjangan

Biar aku berdiam diri
Dengan hati yang remuk redam
Kau tak usah lagi bertanya
Tak ku bersuara

Aku masih mampu tersenyum
Walau hati terluka
Mungkin hari ini duka untuk aku
Esok belum tentu

yakin cintamu ku dapat-kangen band

Langkah kakiku semakin sesat
Saat dirimu hakimi hatiku
Namun ku coba selalu mengalah
Ku lakukan demi cinta
Aku menunggu dan terus berharap
Dan aku bertahan hingga datang gelap
Hingga suatu saat tubuhmu ku dakap
Yakin cintamu ku dapat
Meski kau selalu menyakiti aku
Ku coba bertahan walau sakit hati ini
Ku paksakan dan aku percaya
Suatu saat nanti kau akan mengerti
Bahawa cintaku ini takkan mati
Aku menunggu dan terus berharap
Dan aku bertahan hingga datang gelap
Hingga suatu saat tubuhmu ku dakap
Yakin cintamu ku dapat
Meski kau selalu menyakiti aku
Ku coba bertahan walau sakit hati ini
Ku paksakan dan aku percaya
Suatu saat nanti kau akan mengerti
Bahawa cintaku ini takkan mati
Meski kau selalu menyakiti aku
Ku coba bertahan walau sakit hati ini
Ku paksakan ooooo..ooooo..oowooo..
Bahawa cintaku ini takkan mati
 ~hurmm .anje .... :'/

Awan di Langit(kisah benar) -part 1

Assalamualaikum . .
ari nie aQ nak cter kisah benar .. cter nie best ke tak best ? tue terpulang lahh . ape ape pon enjoy . :) tapi nak tnye . mech tak kiteowg . hahaha :D

shafiQa (bukan name sbenar) .. seorang gadis yang pendiam , pandai msak , cerdik , suke ngajok , manis , cantik , dan tak pandai bergaul . shafiQa sebatang kara . dLu beliau tinggaL dgn nenek nya . tapi umur nenek nya tak panjang . nenek nya mninggal dunia kerna accident . skrang shafiQa mmduduki SPTM (Sijil Pelajaran Tinggi Malaysia) . Form Six lahh .

shafiQa hanya berjalan kaki ke sekolah tiap tiap hari . walaupon sekolah die jauh . die slalu bangun kul 5 tuk bersiap siap ke sekolah . pabila malam die akan keje sebagai pelayan Di sbuah kelab . tuk menyara hidupan nya . gaji nya Rm 1200 . cukup tuk mmbayar yuran peperiksaan , makan minum , air , elektrik umah dan pakaian nya .

Aris , lelaki satu sekolah dgn shafiQa . jugaQ mmpunyai perasaan terhadap shafiQa dan setiap hari die akan tpegi sekolah awal dan tunggu di pondok jaga tuk mlihat shafiQa ke sekolah. tetapi Die tak ade perluang tuk mmdekati shafiQa coz shafiQa tidak bergaul dgn sesiapa pon termasuk guru guru di sekolah tersebut . Aris seowg anak kacukan org peracis dengan melayu .

 ayah nya pelancong perancis dan beragama kristian dan sebaik saja berkahwin dgn mak aris , beliau memasuki agama islam . sekarang keluarga Aris berada di London . tinggal di sana . Aris tinggal dgn atok nenek nya di kampung . .

Pada suatu hari . Hujan turun dengan selebat lebat nya . Aris terpaksa pegi ke sekolah dengan keadaan basah kuyup . semasa berjalan dalam hujan . die mlihat shafiQa di depan nya . Die cuba mndekati shafiQa . tetapi shafiQa mngelak dan berjalan laju daripada aris .

Aris hanya mampu mlihat telatah shafiQa ....................................(bersambung) ,hehehehe

Saturday, 21 January 2012

Sajak Dr edy Izz (in malay)

DaLam MinDa aKu SeLaLu mEmIkIrKan Mu ,

SeTiap SaaT SeTiaP Minit  DaLaM HaRi aKu ,

aKu Tak Pernah MeLuPakan mu,

Kenangan Kita SeLalu TerBaYang BaYang
Di setiap MalaM kU

aKu SangaT MeRindu Kan Mu ,

Tapi

Semua Hanya MamPu aKu BuaT 

IaLah

MenanGis , SeDih Dan MeNanGis

...MungKin... 

Kau PerLu Cuba Tuk MeLuPakan Ku

MeLupakan SeGaLa Galanya KeNaNgAn KiTa

oOHH . aKu SangaT RinDu Kou

Sayanggs ! <3

serabot weyhhh !

DiaRi oh Diari....

aQ arie nie asew BaD mooD sangat sangat . stress kije . masalah peribadi pon banyak . tade sowg pon bole paham aQ . sunyii tue datang kmbali . cam ade sesuatu tak kene . bila aQ trus begini aQ tak lmer . phm maksuD aQ edy ?

aQ bole shared masalah aQ dgn Diari aQ jea . tak sowg pon mngerti . aQ rindu kou lahh !!!! kou masih tak phm  phm lagi kew ?! kou lyn aQ cam aQ nie takdee prasaan ! aQ mlm mlm slalu induu kouu ! tapi aQ tak rse kouu rindu aQ !

aQ kne tenang hati aQ . baik aQ zikir darri aQ rndu pd owg tak sudi !

maaflahh kan ayang anje . . ayang taw . ayang susah nak shared dgn anjew .coz ayang taw lau ayang bgtau anje akan baD mooD . biar lahh ayang badmooD . ayang nak mintak aanje  hilangkan ego anje tuhh . klau dahh tak suke ayang ckp jea . anje taw . ayang tnggu jea hjung mnggu tuk cntact dgn anje . tapi anje tak nmpak tue . anje lahh tmpat ayang bermanje taw , bergurau , dari mllm jumaat ayang tunggu msg dri anje . tp sampai kul 3 pg taw . anje tak hntar pon . ckp lahh nak ckp ayang gedixxx pon . nie luahan aty ayang . ayang sayaanggss giler kat anjew . tapi anje cm tak nak phm jea .  dapat bergurau sekali semnggu pon jadi lahh . hurmm ."tapi ayang masih kekasih anje tapi dimana kasih sayangss dahulu ?? katakan bila tak sayanggs , ayang akan pegi mjauh .." anjewwwwww ! :'/

Friday, 20 January 2012

inikah cinta ? -part 6 (terakhir)

nie part terakhir . so , sy kan fkirkan jln cter mnarik tuk part terakhir nie . susah jgaQ nie . hurmm . ape ape pon bce lahh .


....setelah sampai ke office shahrul , shahrul dan ayuna trus masuk ke dalam office . keadaan office nya sngguh meriah . sume owg berpakaian sungguh chatek dan seba mahal . akiD datang dari arah belakang . dan mleparkan senyuman mlihat ayuna .

shahrul :: eaahhh . akiD . gembira nampak ? 

akiD aZman :: yelahh . happy coz aQ jupe owg camtek dihadapan aQ nie .

shahrul sambil ketawa ::hahaha . ohhh . lupe .perkenalkan . nie lahh Ayuna , isteri aQ paling chamtek .

akiD aZman :: haaa??

shahrul sambil ketawa ::yelahh .nie isteri aQ lahh nie . tak percaya ke ?? join pegi mnum .

ketika itu ayuna terus mdiamkan diri dan die ase cam tak percaya dengan kenyataan bahawa dapat mlihat akiD . seolah olah . die sedang diuji . hati nya masih terbayang bayang semasa bersama akiD . memory itu dapat dilupa kan oleh ayuna . 30minit kemudian .sementara owg lain sedang mnikmati parti . ayuna seowg diri jea di meja temenung . dan datang lahhh akiD ke meja nya itu .

akiD dengan ceria nya dapat jupe ayuna "haiiii . bini owg !!"

ayuna ::"apa awQ nie ! kang suami sy tgok ap kate die ."

akiD:: awaQ sayanggs saya lagi tak ??

ayuna:: ishhhhxx .. awQ nie jangan kacau saya tak ! saya dah jadi isteri owg .

akiD :: awaQ jangan nak mdalih . jawab soalan sy tue . awQ sayanggs sy tak ?? kalu awaQ masih sayangkan sy . awaQ pegi ke apartment sy dekat kite slalu jupe dlu, besok .jam 9 malam . awaQ fikir fikir kan lahh ye ..

ayuna terus diam . tiba shahrul datang ke meja tue . "jom menari "

ayuna :: tak nak lahh . sayanggs tak pandai .

shahrul :: alahh . jom lahh .

ayuna::tak nak sayanggs pning lahh .

shahrul pon trus bawa ayuna pulang cuz ayuna pening . sebaik sampai dirumah . ayuna trus masuk dalam blik tanpa bercakap sepatah pon dengan suami nya .

kenangan bersama akiD bermain difikiran nya . ternyata die emang sayanggs lagi akiD itu .pelawaan akiD itu menjadi persoalan dikepala nya . yang difikirkan nya . ingin pegi ke apartment akiD tersebut pada keesokkan nya . shahrul pon trus tdow dgn nyenyak krna agak penaD . .

keesokkan nya .....

tepat pkul 8malam . ayuna trus jadi gelisah tuk kuar . ayuna trus bersiap siap tuk berjupe dgn akiD .

shahrul :: aiii . chamtek nampak malam nie . nak pegi mane nie ?

ayuna ::ohh ,kejut sayanggs , nak pegi shoo . shooping ..(gagap)

shahrul ::ohh.shooping ? nak ayang teman kan ?

ayuna ::eahhh . tape lahh . sayanggs pegi kejap jeaa ,

shahrul ::tape lahh kejap pon . ayang bole teman . lagi bgus kejap jea .

ayuna :: eaahh, eahhh , tape lahh . sayanggs pegi dgn kwn kwn ayang nanti .nie gurl pnyer shooping,takkan ayang nak ikut ?

shahrul ::ayang ON jea .hehehe

ayuna::eahh eaahh . taknak arh . ayang pegi . ayang duk umah . rehat jea .  

shahrul ::gurau jea . tak nak ikut pon . yang penting sayanggs jangan balik lwt lwt taw ?

ayuna ::okey okey .

dalam hati ayuna "fuhhh . selamat .dapat lahh aQ jupe akiD. hehehehe "

sebenarnya shahrul telah mnsyaki sesuatu dgn ayuna . tapi die diam dan ingin siasat . die sebenarnya berat tuk mlpaskan ayuna tuk kuar malam malam . tapi kerna ingin mjaga hati nya.

ayuna terus ke apartment tersebut . sebaik sampai . ayuna mlihat akiD sedang mnunggu nya diluar apartment . ayuna kuar dari kreta dan terus mhampiri akiD .

akiD:: sy taw awk akan datang , sayanggs .

ayuna :: meme ar . sy masih sayanggs kan awQ !

akiD :: jom . ke apartment !

ayuna ::jom !!

mereka mnuju ke apartment sambil berpelukan pinggang .sementara itu ,ayuna tidak perasan bhwa shahrul mngekuri nya dan mlihat segala perbuatan mereka . shahrul hanya mmpu bersabar dan terus mngekuri mereka sampai di apartment akiD . ayuna dibawa msuk ke dalam Dorm . mereka ini mahu projek .(18sx) lgi . hee~

shahrul tercari cari dorm mereka . selama 20 minit . akhirnya shahrul mnanyakan cleaner dalam apartment  tersebut dimanakah apartment akiD . setelah jumpe dorm akiD . shahrul mdapati dorm nya terkunci . shahrul terus menendang pintu nya shingga terbuka pintu .

"GAAAARHHHH!!"....bnyi kuat itu mmbuat akiD ingin kuar blik nya . dan mlihat bnyi apakah itu .
ayuna kuar bersama akiD dengan mmakai tower .

terus air mata shahrul mngalir di pipi . mlihat isteri yang tercinta mngkhianati nya . terus shahrul mnumbuk akiD dengan kuaD sekuaD nya . mereka berlimpangan di lantai . bertumbuk . akiD mlempar shahrul ke meja dan bergegas ke dapur serta mngambil pisau . akiD mnyorok pisau dibelakang nya dan mnuju ke shahrul .dengan perhalan lahan berjalan mnuju ke shahrul .

akiD ::aKu sememangnya dari dlu tak suke kou ! tapi kou tak perasan . kenape lahh kou perampas suke merampas hak aKu ?!?!

shahrul ::kou yang perampas ! nape aKu yang salah plak . hah @#$%* ! 

akiD ::kou lahh yang rampas ayuna dari aKu ! kou rampas pangkat aKu ! puas aty ! 

shahrul ::aku.......

akiD berlari terus mnikam shahrul dibahagian dada . ayuna mnyaksikan nya .

akiD ::Kou rase kan hati aKu sakit camnie lahh .ahahahahahaha

ayuna ::aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!

akiD:: kenape dgn kou nie ? kou perlu seronok binantang nie nak mampus ! jom pegi dari snie .

ayuna mjerit ...."tolong . tolong . tolong !!! "

akiD::kou diam !kou nak tenguk nie kew ..

akiD sekali lagi menikam shahrul di perut ...

ayuna:: tidaaaaaaaakk!!! ayanggggs !!!

cleaner yang tadi mndengar jeritan tersebut dan tergesa gesa pegi mlihat nya .  dan mnelefon pihak polis. dan terus mmberitahu seowg ditikam di apartment tersebut .

akiD bergegas pegi dengan baju berlumur darah . ayuna meriba shahrul .

shahrul dengan slow slow berkata  "aku menangis bukan aku memerlukanmu bukan kerna mahu kau kembali pada ku tetapi kerna aku akhirnya mnyedari aku terpakse blajar mlepaskan kau pegi dan tiada kasih lebih manis kasih cinta mu dan tiada kasih yang ngeri daripada kasig yang curang..sayanggs "

ayuna sambil nangis ::ayanggs .. jangan pegi ! jangan cakap camtu . maaffkan sayanggs !

shahrul dengan slow slow berkata "memang Allah sengaja menemukan kita dengan owg yang salah supaya kita sedar bahawa Allah Maha Pengasih dan Penyanyang dan supaya kita lebih mengenali kehidupan yang tidak kekal ini ..."sambil tersenyum dan die mgucap serta mnghembuskan nafas terakhir .....

ayuna kaku , tergamam dengan apa yang sedang berlaku . ayuna begitu keliru .
 "ketika itu ayuna mlihat tubuh shahrul terus lemah . tubuh nya sudah tidak bermaya itu bergolek . beberapa orang mengerumuni tubuh shahrul yang terbujur atas riba ayuna . keadaan shahrul tak lagi bergerak . ayuna mula sudah meraung ..meraung sepuas puas hati nya . dan shahrul akhirnya terus meninggalkan ayuna buaD selama lamanya .ayuna sepat mnatap wajah shahrul . dan di tangan shahrul berlumuran darah masih ayuna pegang erat . senyuman shahrul itu buaD terakhir ayuna mnatap .

sebaik akiD kuar dipintu belakang . die sudah dikepung oleh pihak polis . . . . 

.................tamat................

Memang Allah sengaja menemuikan kite dengan owg yang salah supaya kita dapat mngutip pengelaman yang tak sume owg berpeluang untuk mengalami nya. sekian . amar kimi :)

inikah cinta ? -part 5

fuhh ! dari kmarin lagi perah otak aQ tuk sambong part 5 nie ... bkn senang ..  kalau tak mnarik . im sorry . okey . ape ape pon . bce lahh .

............setelah akiD mnjadi bisness partner shahrul . mereka sering kuar bersama tuk memajukan syarikat tersebut . hampir 6 bulan mereka mnyiapkan projek yang ditawarkan oleh ayah shahrul . ayah shahrul teros mnaikkan pangkat akiD .. kerna berjaya mndapatkan profit kpd syarikat kerna itu syarikat nya paling teratas . malah  shahrul pulak ditugaskan tuk mngambil alih tuk syarikatnya .

setelah itu . shahrul dan isterinya berpindah dari umah keluarga ayuna ke banglo baru yang dihadiahkan oleh ayah shahrul kpd shahrul . setelah itu . syarikat nya telah mngadakan parti sempena myambut kerjaya syarikat nya . sume ahli keluarga pekerja dijemput hadir .

sewaktu shahrul dirumah...

shahrul:: sayanggs ! ayang dah balik ..

ayuna::ohh.. nape lwat ari yunk !

shahrul::trafic jeem lahh .

ayuna:: pegi naik atas mandi n gsok gg !!

shahrul:: tanak !

ayuna:: eahh . owg tua nie.. bsuk bsuk bau badan tue , tanak pulak pegi mandi . urmm . abis nak gi terus tdow         ea?? lau nak pegi tdow, tdow kat luar jea mlm nie .

shahrul:: bukan lahh . ayang nak sayanggs mandi kan ayang malam nie . bole ??

ayuna :: jangan nak mrepek lahh . malu kdekat pembace cerita kite nie .hee~

shahrul::okey okey . tapi mlm besuk ea ?

ayuna::mlm besuk ap ?

shahrul :: shower together gether ?

ayuna ::okey okey ;) ..sambil kenyit mata nya..

tepat 12.30 tengah malam ......
shahrul baring atas ktil .. ayuna disebelah .

shahrul bercakap...

"sayanggs , esok syarikat ayang ade parti . nak ikut tak ? bole ayang knal kan dgn kwn kwn office ayang ."

ayuna hanya ikut saje kate kate shahrul . dgn mnganguk kan kpale otak nya .

keesukkan nya .

didalam kereta ... shahrul :: "alahh lupe nak isi minyak kreta .bhntti kat Petronas lahh dlu ea"

ayuna::"okey . kbetulan sayanggs pon mahu kncing ni ."

shahrul:: "baru jea naik kereta nak kncing plak die nie. okey okey "

sampai die stesen minyak.. ayuna terus pegi ke toilet . dgn gesa gesa . ayuna berlaki anak .

tiba tiba. terlangar seseowg ..

ayuna:: opps . maaffkan sy ! sy tak sengaja . sambil tnduk wajahnya .

selaki tersebut ::tak ape . kite kan BFF . betulkan ??

ayuna mrasakan suara nya pernah die dgr di telinga nya . . die pon ngangkat kepale nya .
sebenarnya die terlanggar .. ialah akiD ..kekasih lamernya .
dalam hati ayuna "eahhh . die nie "

dan die tros bergegas masuk ke tandas kerna tak tahan tuk kncing ...ssudah keluar tandas . ayuna mlihat akid  sudah tiada... dan trus msuk dalam kereta..

selepas kejadian itu . ayuna terus mndiamkan diri nya . trus terbayang bayang knangan bersama akiD . ayuna masih sayanggs kan akiD ..

(apa kah kesudahan crite nie . nantikan part 6 . part yang terakhir . nak cari modal dlu okey .tenggs setia mbace )



Wednesday, 18 January 2012

inikah cinta ? -part 4

...... malam itu saat indah mereka kerna takde owg kcau mereka mnikmati pantai . bayangkan saat mereka duk di tepi pantai dan melihat bulan dan bintang mnyinari mereka . hati ayuna tiba tiba terasa berdebar . hatinya terasa bahagia . die dapat terima shahrul seadanya . keaadaan di pulau tersebut sangat sejuk .   mereka hanya dapat asew angin sepui sepui .

shahrul bertanye sambil tersenyum "boleh kah awk pnggil sy Abang @ Beby ?"

ayuna mnjawab "tanak ar . sy nak pnggil awk Ayang . Boleh ?"

shahrul membalas lagi "arh ! tak nak ar camtue .

ayuna mbalas lagi " tak nak ar panggil Abang . abis awk nak sy pnggil ape ?"

shahrul mmbalas " pnggil lahh sy Ayang . boleh ?" sambil ketawa .

ayuna mcubit shahrul dipeha . . . "best ? owg serius die main main pulak . tapi kan lawak jugaQ awk nie kan ?"

pada malam tue lahh . mereka dapat asew kan nikmat perkahwinan (bersetubuh) . (18sx nie) .hee~ keesokan nya . anggota keselamat selamat tiba di pulau mereka diami dan mmbawa mereka pulang dengan selamat .

sebulan kemudian .....

shahrul kembali bertugas di syarikat nya . ayah shahrul telah mmasukkan seowg bisness partner bg shahrul mtadbir syarikat nya.

ayah shahrul memperkenalkan bisness partner "shahrul ! nie die bisness partner kamu . perkenalkan En akiD aZman .

shahrul "helo . selamat bertugas ."

akiD aZman "helo selamat berkenalan ."

(akiD dapat tawaran oleh ayah shahrul setelah mndapat kelulusan university kat oversea )

sebenarnya shahrul ade udang disebalik batu tuk........................................:) bersambong lagi :-P

Tuesday, 17 January 2012

inikah cinta ? -part 3

..... hampir 5 jam .. ayuna cuba mmbuka mata nya . susah nak bukak coz terdapat psir ..  setelah mmbuka dgn jelas mata nya . dia sedar die terdapar di tepi pantai dan Die mlihat shahrul terbaring ditepi nya ..  Die cuba tuk kejutkan shahrul tapi shahrul tak sedar kn diri . seolah olah shahrul sudah 'pegi' kepadaNya . Ayuna terfikir nak buaD CPR .die buat CPR (rawatan mlut ke mlut) .

hurmm . akhirnya shahrul sedar . dan shahrul mmbukak mata mlihat ayuna dihadapan nya . dan secara tiba tiba shahrul kuar air mata . ayuna gelisa kerna die dapati mereka ade di pulau yg tiada owg diami . tapi ayuna plik knpe shahrul kuar air mata . persoalan tue mnjadi tanda tnye . Die cuba tnye suami nya . tapi  shahrul tak jawab .

ayuna jgaQ mncari brang brang (beg) nya tapi . tiada . hanya pkaian yang dipakai nya jea yg ade . shahrul bangun dengan tanpa bersuara . shahrul masuk hutan . shahrul mncari kayu kayu dan pelepah pokok klapa (nyoir) dan kumpul satu tmpat . ayuna tergamam . kelu . masih teroma dgn kjadian yang berrlaku ke atas mereka .dan ayuna mnangis ditepi pantai sampai terlelap .


hampir maghrib . ayuna sedar dan terkejut . kerna die diselimuti dgn baju shahrul didalam bangsar yg siap dibina oleh shahrul . dan ayuna terus kuar dari bangsar tersebut . mlihat shahrul solat dgn meliputi daun daun betik tuk mnutup aurat nya tuk solat .

die sebelah shahrul terdapat buah klapa dan pisang . dan dihadapan nya terdapat ubi kayu siap dibakar . shahrul selesai solat terus ayuna mnanyakan shahrul ,"bagaimana awk mnyalakan api .". shahrul mnjawab "sy guna mancis lahh , kenape ?" ayuna trus balas "tapi daun kat cni basah kerna ujan , camner awk buaD api nyala ?" shahrul diam ..

setelah malam mnjelma . . ayuna takut tuk berada jauh dengan shahrul kerna tkut binatang buas berkeliaran di pulau tue .ayuna pegi disebelah shahrul .dan cuba tuk berbual dgn nya . ayuna bertanye shahrul . "kenape lahh awk nie sanggup kawen dgn sy ? wlaupon sy x cinta awk ? "

shahrul mnjawab "tak salah kan sy kawen dgn pompuan kan ? "

ayuna mblas "yelahh . sy taw . tpi sy tak pernah lyn awk sbg suami sy kan ? awk tak marah kew ?"

shahrul mjawab "awk betol betol nak taw kew sebab ape sy kawen dgn awk ? betol betol ?"

ayuna dengan cpat mjawab " yelaa . memang nak taw ."

shahrul mjawab "okey . kalau camtu sy ckap kat awk . sebenarnya sy tak pernah taw ape itu cinta . sy pon tak kisah awk nak kite hdup camnie sampai tua , kerna sy taw sy bkn cam lelaki awk cinta . sy tak de hak nak halang awk sayanggs sape . sy cuma ikut jea ape yg mak ayah sy sruh , sy nak mereka tersenyum sebelum mereka pegi . awk tak asew pon ap yg sy asew . awk pon tak taw kew knape kite ade kat cini ? "

ayuna kelu .. dan mjawab "sebenar nyer ape awk maksudkan nie ?"

shahrul trus sambong "sy sngaja sewa speed bot murah nie . coz sy taw kite akan sampai cni . awk tak sedar kew sy suami awk yg sayanggs kan awk ?? mse awk buaD CPR tue . sy tak sangka sy nie tak jijik bagi awk . sy asew disayang mse tue awk taw . awk lupe lahh lelaki awk cinta tue , skrang awk ade tnggungjawab . awk tue isteri sy ."

apabila ayuna dengar pnjelasan shahrul tue . Die trus mnangis . coz sampai camnie shahrul buaD tuk sedar kan die .

ayuna mnangis sambil mjawab "yelahh . sy dah sedar skrang bhawa awk tue SUAMI sy . maafkan sy abang !!"

shahrul mbalas snyuman dan tros mmeluk isteri nya dgn erat ..................(bersambong) :-P hehehehe

Monday, 16 January 2012

kesunyian ini :'(

 assalamualaikum

Sayanggs !!!

Mlm nie asse sunyi lahh 

asew Rindu lahh kat ummie :'(

sunyi lahh sayanggs
awk...

awk Rndu saye tak ?

asew nyer sy 3kali daa mimpi awk mnggu nie 

sy asew cam tade jea owg tman sy

awk..

awk blajar okey ke tak ?

seronok tak skula baru ?

ade tak owg kcau awk ?

awk..

awk dgar tak nie ?

sdeyh lahh awk 

tade owg yg sudi tman sy awk

tiap tiap hari sy ingat awk !

sy tau awk tak gi mne mne .

tapi

saya asew awk cam awk hilang jea dsisi sy 

tiap hari sy nguk pic awk

tue jea sy mmpu sy buaD

rndu plak nak dgar awk gelak comey awk tue

awk cbuk arn ?

hurmm .

awk...

tau nape yg buaD sy bole tersenyum mse nie

ramai jea owg puji sy

coz blog

tp

sy nak dgr awk ckp jgQ

tntng blog nie

awk

awk jgn jeleZ & marah ea pcl sy tulis pengalaman Cinta sy tue

tue tuk pengetahuan awk jea

awk..

taw...

sy penaD daa keje tat Hardware .

sy nak bhnti daa..

kalu bole

bLn 2 sy Quit daa

sy nak gi kL

nak cari Rezeki tat sana plak

awk...

awk rndu sy tak ?

awk sayanggs sy tak ?

sunyi nye Muchuk !

sy tak ley laa tanpa awk sayanggs

ti awk ade mse msg sy ea

ti sy cll awk

kite ckp puas puas ea

okey ar sayanggs

sebelum awk tidow sayanggs

ingat 


gsok gg dlu !!

bce sura Kursi 3x

doa sebelum tidow

k la..

Muchuk !!!





assalamualaikum :)

inikah cinta ? -part 2

..... sebenarnya akiD tana jupe dgn fmily ayuna coz die miskin . hidup sebatang kara . die sbnarnye angkur & hidup berlagak kaya . tapi die dipaksa oleh ayuna tuk berjupe jgaQ dgn family die . ayuna ckp "kalau by tak jupe ta jupe dgn family anje, bermakna by emang ta sayanggs anje & kalau tak anje kawen dgn pilihan abah dan umie "..

akiD balas "kalau camtu besok by jupe abah & umie . by sayanggs anje lahh !".

hari keesokannya . dgn pakaian mewah . akiD pegi umah ayuna . sampai jea umah ayuna . akiD masuk umah ayuna dgn  pakai kasut .dgn selambe nye akiD dduk ats sofa sambil kaki naik ke ats meja kecik . ayah ayuna tengok serong jea & sabar dgn akiD cuz akiD cam takde adat jea . 

ayah ayuna pon tros ttnye akiD "jadi kouu lahh yg buaD anak aQ jdi tak ciuman ? hahh ?! berape tahun kouu knl Die ?! kou ade pegang pegang die ke ?! akiD menjawab "eahh . owg tua nie , tnye anak kou lahh . die yang gila kan aQ , aQ pulakk yang kou tuduh macam macam .".

ayah ayuna jawab dgn sabar agi "kouu nie ade adat kew tade ? hahh !" dengan pantasnye akiD mnjawab "adat tue ape ea ? cam kuh kew ?" ..

dengan tak sabar agi . ayah ayuna mhalau akiD .."kouu kuar dari umahh aQ ! basa !@#$%^& ." jangan kouu dtang agi umah aQ & jgn dkat dgn anak aQ !"

akiD kuar dgn berlari sambil dia kuarkan lidah . (action mnyanyah) . .

pada malam nya . ayah ayuna buaD perjumpaan keluarga .  ayah ayuna tlah buaD kputusan tuk kawen kan dgn pilihan die . tapi ayuna mnangis nangis tana kawen . tapi ayuna terpakse turut jgaQ pmintaan ayah & ibu nyer . tapi ayuna susah na lupe kan . .

bakal suami ayuna,shahrul . seowg pemilik syarikat terbesar yang kedua di kL . kacak . penyabar .
28.09.200X . mereka selamat dinikah kan . . semasa bersanding . ayuna mampu mnitis kan air mata . tidak mampu tersenyum walaupon die dianggap ratu sehari waktu tuhh .mse tuhh ayuna jgaQ terfikir @ terlintas kat fikiran nya , jika akiD datang bwak lari aQ kan best . tapi pada hari tu bayang akiD pon tak nampak .

sebulan berkahwin . ayuna masih dara . mengapa ? ayuna tidak dapat menerima shahrul walaupon shahrul ade rupa . shahrul jgaQ tahu & faham keadaan ayuna . shahrul mngajak ayuna tuk bercuti sebulan kat sebuah pulau supaya ayah & ibu mereka percaya mereka bahagia &supaya ayah & ibu mereka percaya mereka pegi berbulan madu .

shahrul & ayuna pegi ke pulau dengan menaiki speedbot murah . shahrul memandu sendiri speedbot terbut . sejam mnaiki bot . awan mendung mnyebabkan shahrul tidak dapat nampak jalan ke pulau yang dituju nya . dan mereka harus berhenti ke pulau yang berdekatan kerna ombak mula bergelora sekaligus kehabisan minyak . 

bot yang dinaiki mereka terbalik kerna ombak . .......................................(bersambong) hehehe . .

Saturday, 14 January 2012

inikah cinta ? -part 1

assalamualaikum .

ari nie aQ na cter tentang sowg pompuan nie . nme die ayuna(bkn nme sbenarnyer) .

ayuna nie . ayuna nie seowg keras kepala . die nie susah ckit nak dengar kata@nasihat mak ayah die . nak jadi kan cter die nie ade sowg pakwe . die mnjalinkan hubungan sejak skula mnengah agi . emang pakwe die tuhh cinta pertama die lahh . pakwe die  nme akiD (bkn name sbnar) .

akhir akhir . ayuna nie dapad rendah SPM . hurmm . akibat  SPm rendah . mak ayah ayuna buat keputusam untuk kahwin kan ayuna dgn anak kpd kwn mereka . tue pon . asalnyer mereka telah lamer racang tuk satu kan anaknya dgn anak kwn mereka tuh . tapi . ayuna membantah . coz die dah ada akiD .

ayah ayuna marah ayuna kenape mnolak hasrat mereka tuk mnyatukan die dgn anak kwn nyer . ayuna mnjawab . die sudah ada buah hati dah . ayah die makin geram . ayah die bagi syarat tuk brjumpa dgn akiD .

petang kesokan nya . ayuna bertemu akiD dan memberitahu akiD bahawa mak ayah nya mahu berjumpe dgn nya . tapi akiD enggan berjumpa .  . . . . . . .

Friday, 13 January 2012

perjalanan cinta ku....menjadi kenangan..biarlahh kenangan .

assalamualaikum .

okey . ari nie . aQ cter tntang aQ plak . maybe kowg ta caye . tapi kene cter gaQ . p . ta mo jeles jeles erk ! nie dah jadi kenangan . perjalanan kisah cinta aQ . maybe ade yang nak tau sape cinta pertama aQ ?? okey . die nie .. name die syuhada .
aQ mula mule kenaL die mse Form 1 .. mse die mule mule usha aQ . sbenar nyer aQ pon ta tau nak bercinta camner . die lah owg ajar aQ bercinta . dlu aQ cume main surat jea dgn die . almaklum lahh . ade handset lg . cinta aQ dengan die bertahan hanya 2 thn saje cuz ade gosip gosip mngatakan dia dah ade rmai boyZ . emang tak ley lupe die . mse tue cam nak giler jea . ramai yang backup aQ suh ptos dgn die . tp hati mmg berat nak tnggal die . present besday aQ n surat surat die masih kekal elok agi lam kotak . 




yang nie ke-dua . arina nasuha . digelar Su . ape yang special su nie ? die lahir sme tarikh dgn aQ n die emang memahami aQ . tapi aQ blom pernah jupe die . cmner buleh couple ? tuh pon cuz madiah . mperkenalkan kami . kami hanya bertahan hanya setaun . ptos kerna aQ paham keadaan Die . cuz aQ kurang lyn die . aQ taw die ase supe jea ade pakwe ke tade . aQ kurang lyn hnset . tue boley ptos . mybe die ingat aQ ade owg lain . tue ptos tp skrng msih berkawan . die lahh buat fb aQ . sme tue ta pernah tguk muke die pon . first time tgok kt fb lahh .

nie yang ketiga . nie nme die aLya faQihah . cmner aQ boley aQ bcinta dgn die ? tue pon cuz nak ajar die tntng khidupan . die nie anak owg brader kat kg kawasan skula aQ . nie coz bf aQ suh tackle die . lau tak tade ar , emang niat nak buad adeQ angkat tapi terlanjur . die nie cam kebudak budakan cikit . hurm kiteowg bertahan hanya 7bulan jea . tupon cuz ade conflik antara aQ dgn eX die . eX die tue kwn baik aQ mse kat skulah rendahh . hurmm , mse eX dia mintak couple dgn die balik . tapi die tolak . pastu . aQ buaD perhitungan dgn eX die. nak gaduh lahh kirenyer . tapi aQ ase ta sdap jea lau gaduh kes pompuan . aQ bg 2syarat kat alya . pilih ptos dgn aQ ke pakse aQ gdoh dgn pakwe die . die ckp die tana lpskan aQ. so. jwpannyer sperti mahu aQ gadoh dgn eX die jea . kebetolan mse tue aQ nak ameQ netbook kt skulahh eX die . mse tue lahh . terjadi sebuah cter . aQ gadoh kat dataran skulahh die . eX die guna pisau . kne kat mata aQ . sampai pcah spek aQ . mse tue aQ kne serang tanpa disedar .die datang arah blakang . mlu giler . sume owg tgok . tapi yg pasti alya bertanggungjawab ke ??

nie yang ke-4 . tengku rosyidah . oioioi . die lain daripada yang lain . biar pon die lbeh tua daripada aQ tapi sikap nyer kekanakan lahh . die suke jea buaD aQ gelak . kiteowg jupe mse kat kem ajk 2009 . mse tuh . kiteowg selalu gadoh .kerna die duk satu kumpulan dgn aQ . aQ sebagai ketua kumpulan ang termuda mse tuhh .hee~ mude ke ? hurmm . lps kem tuh . aQ tibe tibe jadi rindu kat die coz spnjang kem kiteowg slalu gadoh . mse akhir taun aQ naik asrama pompuan secara curi curi . aQ bukak loker die . terjupe lahh num phone die . aQ teros contact die .hehehe . msg cll msg cll . akhir akhir couple .die nie susah ckit nak couple , hbungan kami hanya kekal 1staun . tue cuz abang aQ ta suke aQ couple. tapi buad diam jea ,teroskan lgi couple . akhir akhir aQ bttumbuk . bru lahh ptos . die tnye sbb ap ptos . aQ bg alasan coz nak fcus exam . hakikatnyer die tak taw . so, skrng kite jd kwn jea . die nie byk tlong aQ .die bg sume kertas kertas nak exam . yg penting b.arab lahh . tenggs ea .


yang nie yang ke-5 . nasuha . kite knal mse nasyid . aQ tak tau . tiber tiber jea . kite owg couple cuz die mintak couple dgn aQ . aQ pon tak tau knape ? aQ cam plik je nape die minat couple walaupon kpale botak ? hahaha . trime jea . lagipon aQ sunyi . aQ dgn die . selalu ade conflik . mlm asyik nangis jea . coz perangai masing masing . yelahh . janji janji tak tepati . urmm . 2kali ptos . coz manusia nie hanya pandai berkata kata jea . tapi tak berubah jgak . die agaQ sweet & jiwang lahh . . asyik lukis muke aQ jea dlu . tapi maafkan lahh amar lahh ye . coz amar ase kite tak serasi . dgn sikap AKINA... sume ap yg kite jnji jnji dlu msih ade lam otak amar . sori ...aQ terpaksa kau memaksa ..



nie yang ke-6. husna . bdaQ nie baik owg ner . nampak cam pendiam jea , emang . aQ dgn die boley jupe camner ? biar lahh rahsia :P .hahaha . kiteowg couple hanye 2 bulan jea . coz aQ ade mslah . mslah nyer . biar allah jea tau . aQ nak rahsiakan . emang aQ akui die mmg baik . cume ... hrmm , bkn jodoh kot . aQ ptos kerna terpaksa . hrmm . aQ taley nak shared lahh . biar jea lahh . yg pasti aQ syg die dlu .








yang nie dua owg nie hanya lahh owg yg aQ pernah minat . tapi ade halangan . cam yg sebelah kanan tue die lupe dgn kata kata die .sume nyer hilang selepas die dapat buah hati . yg sebelah kiri tue ade cume best friend .:) die jea tmpat luah perasaan or mslah . kite slalu kongsi mslah .tapi . kami bhenti contact cuz ade beberapa sbb . 


sume nie hanya mewarnakan hidup aQ tanpa sume nie aQ ta sematang nie.. terime kasih sume buad aQ happy . sume hilang sekelip mata . aQ akan jaga ummie baik baik supaya perkara yg sama tak akan berulang ....

Percintaan ini ?

assalamualaikum .

ari nie aQ nak kowg berfikir bg yg cOupLe . kalau lahh owg kao sayanggs bertukar kasih sayang kat owg kau percaya . apa kowg buaD ? banyak terjadi bende nie kat Luar sana . cam pakwe Die skandaL dgn kawan baik Die . jangan lahh cakap tade lahh . msti ade lahh . couple bertahun tahun akhir akhir tinggal air mata jea . tapi kene kuat lahh . mybe ade hikmat kot . jangan tanggis lahh Die ang tak sayanggs kite . cari lahh owg yang betol betol sayanggs koe ! mybe lbeh selamat dari koe sayanggs die .

yelahh . bagi yang terase yang Die buad cam tue ! koe sanggup kew tengok owg kae sayanggs dulu tanpa arah ?? tapon mnangis ? jangan pikir nak enjoy jea . pikir lahh perasaan owg . sia sia jea Die bg kasih sayanggs kat owg tak sepatotnyer !!

hurmm . apa apa pon layan jea kat bawah nie .


" Masih terbayang di ruangan mataku
Saat indah bersamamu dulu
Masihku ingat janji manismu
Bertakhta di hatiku

Di kala itu engkau lah bintang
Menyuluh malam yang kegelapan
Tetapi kini tiada lagi
Tinggal aku sendiri
http://liriklagu.biz
Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan semua kepahitan
Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu
Sia–sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncaknya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata..."

keje keje keje .!!!!

aRi nie aQ na buaD keputusan . aQ na b'hnti keje . aQ asew aQ cari rezeki kat situ tak berkat jea . penaD pon cam mnjejaskan ksihatan aQ . baik aQ g kL . cari keje laen . bkn aQ mmilih keje nie . kerna aQ ase ta spatot aQ keje kat situ . gaji pon kecik . majikan pon berkira . die pikir na kaya jea dalam kpala . sampai na solat zohoR pon ta sempat . bju pon selalu ktor


. simen , kayu , besi , kereta tolok , paip , pasir , batu , bata , pintu kaca , pintu toilet . hari hari aQ angkat koewg . penaD aQ ! gaji kcik . aQ na blnje kwn kwn aQ pon ta smpat . okey lahh . pilu nyer ~

Thursday, 12 January 2012

lirik lagu ade macuk kew ??

                                                                  ...Assalamualaikum ...

ari nie aQ ase Rndu sangat sangat kat Ummie amalina . daa seminggu die mcuk skulahh . ase cam ta lengkap jea . hrmm . biasenyer dapaD jgaQ aQ shareD shareD cter kat Die . tp lau Die aQ ta contact camner nak nak kongsi cter or mslh ? tapi , aQ kene kuat ckit . cOz utk mse dpn die . msti die ngah sronok dapaD jupe kwn kwn baru . hrmm . harap begitu lahh .

" jangan pernah kau cuba utk berubah , tak rela kan yang indah la sudah " ,dipetik dari ST12- Jangan Pernah Berubah . harap begitu lahh , jgn lahh berubah kasih sayang tue . msti takut arn . tapi aQ pcaya dgn die .die tetap sayang aQ .hee~ perasan kan ?

" aku takkan berhenti menemani dan menyayangi mu hingga matahari tak terbit lagi, bahkan bila aQ mati ,ku kan berdoa pada illahi tuk satukan kami disurga nanti " dipeti dari Wali band- Doa untuk mu sayang .walaupon berjauhan . aQ still berdoa agar kami suatu hari akan di satu dgn ikatan pernikahan . amin . amin . amin kalau lah Die betol betol Tulang Rusuk aQ .

" akan ku lakukan apa yang kau mahu akan ku berikan seluruh hidup ku asalkan jangan kau tinggal kan aQ ku mohon padamu.sadarkah dirimu ,kau langit bumi ku ,buka lah matamu..kau semua bagiku <3." dipetik dari Wali band- Langit bumi . jgn tanye kn kpd ayang ikhlas ke ayang ? tnye kan lah ayang kuat kah ayang tanpa anje ? tanpa kasih sayang dari anje ?


" jangan kau dustai aQ ! jangan kau sakiti aQ ! bila kau cinta pada ku . jangan kau bohongi aQ ! jangan kau lukai aQ ! bila kau sayang padaku . jangan pernah selingkuh ! jangan pernah kau mendua ! bila kau memang cinta ku .. jangan kau dekati aQ ! jangan kau merayu aQ ! bila kau terus begitu .. buang lahh sifat buruk mu ! buang semua ego mu ! kerna ku tasuke itu ......"



. "Berakhir sudah pencarian cintaku , Jiwa ini tak lagi sepi,Hati ini tlah ada yang miliki , Tiba diriku dipenghujung , mencari cinta , Diri ini tak lagi sepi , Kini aku tak sendiri , Aku akan menikahimu , Aku akan menjagamu , Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu , Aku akan menyayangimu , Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu , Tiba diriku dipenghujung mencari cinta , Hati ini tak lagi sepi ,Kini, aku tak sendiri .."dipetik daripada 
Pasha Feat Adelia - Penghujung Cintaku . mudah mudahan lahh yer .

Sunday, 8 January 2012

semangat berkeje

assalamualaikum .

ari nie aQ na cter tntang keje . fuh . keje . bnyi pon sdap tp alahai . na mampos ! hrmm . mula mula aQ keje sbg penjual batik kat johor . keje die sgt mudah . hanya meperdayakan makcik makcik yang bulat mata tengok kain sutera . hehehe . emang lahh owg pompuan nafsu die banyak . nafsu mkn nafsu beli belah . emang Allah ciptakan pompuan 9 nafsu dan 1 akal manakala lelaki 9 akal 1 nafsu . tp lelaki 9 akal 1nafsu , kebanyakkan dieowg tak dapad kawal nafsu yg satu die ade .ishX . hmm .

sampai kat mane kite tadi ? ohh . dengan mggunakkan mlot aQ . aQ menarik plnggan dan mndapat keuntungan RM1000.00 satu hari .hee~ alhamdulillah . keje tak penad sangad tp yg mslh nyer batuk jea memanjang cuz duk dlm aircond . 12 jam dlm aircond .

keje yg kedua . keje kat hardware . bnyi cam HARD kan ? memang pon . kalau sehari tak angkat simen tak sah . nak giler buad nyer . keje pon tengah panas . muke dalam hangus cam owg buad jLn daa.. hurmm .kadang kadang aQ terfikir . emang susah nak dapad kan duet . tapi kalu daa dapad gaji . mula lahh jd murah hati nak belanja owg tue owg nie lahh . tp tape . diowg pon nak rase jgaQ nikmat atas dunia nie . maybe diowg owg susa ke ? kite yang ade harta pelu ingat . jgn nak senang kite jea .

kalu aQ pegi hantar brang brang dgn lori . aQ tengok pakcik tue . kecian . die cam owg giler daa .kecian die duk tepi jln . makan ke tidak pakcik tue . kalau lahh aQ bole tlong aQ tlong . insyallah .

tapi keje dgn tak keje . hmm . bgos keje daripada tak keje duk habis kan beras jea . bukan marah tp nasihat nie. hehehe

hmm . ngah boring lahh niee part 2 ...

aku habis lari dahh .still rakam agi . anak harom btol ..ishX .. ape pon tgok ar camner ..

hmm . ngah boring lahh niee ..

semangat makan limau cina ..

Friday, 6 January 2012

salah aQ jgaQ arn ??

assalamualaikum .

wehh . aQ ari nie asew bngge n mnyesal dgn sikap aQ lyn ummie cam tu . aQ selalu jea ta beri sepenuh kepercayaan kat die walaupon die sdaya upaya percaya dgn aQ . ishX . aQ nie ta bersyukur betol . bukan nyer senang nak dpad kan budaQ cam ummie tue . hmm .

aQ tngok ummie makin  hari makin hndak kan aQ heppy jea . cume aQ jea ta perasan ? hmmm . tadi die cll , suke jea dgar die gelak . bnyi cam cute gitu . mesra jea bunyi dia dgn mmber die bergurau . cam manje pon ade . hee~ emang die sweeet . tp kalo marah . emang kne tutop telinge lahh . 



eaahh . aQ nie benar nyer penat jea kot atau stress ? penat keje . keje berat btol . angkat benda bnda berat . sakit pinggang . sabar jea lahh . penat keje bwak balik umah emang jd cam nie lahh aQ . hmm . ta mo pikir negetif(-) agi kat ummie . die sayangg giler kat aQ . boleh plak aQ pkir bukan bukan kat die .
huh ! ta patot aQ .


aQ kne pkir aQ daa secocok @ serasi daa dgn die . bru aman . borink lerr . kdang kdang aq terpikir tentang mse dpn . cmner ar aQ akan dtang ? adakah aQ mmpu nak tnggung anak owg ? keje ape lahh aQ esuk esuk . fuh . mintak mintak lahh yg baik . tp . aQ percaya . Allah taw segalanya dgn ketetapan nyer . insya-Allah . keje elok elok . fuh ! target nak diri kan umah tangga . urmm . dlm umo 24 @ 25 kot . tua ker mse tue ?
dah tak kot ? :) msti kumpul duet nak beli umah @ kereta @ duet utk kawen .

sampai sni saje dlu ea .. sambong ti ade lagi na cter . heee~
semoga dipanjangkan umo lahh ea. amin . doa lahh ugaQ utuk sy ! hee~

Wednesday, 4 January 2012

disebalik senyum ada luka...

yela . kadang kadang aQ selalu terfikir tentang aQ . aQ nie arn dapad AweX cun tp aQ jea serba kekurangan . walaupon Die asyik kate yg " i terime u seadanyer, jgn lah pk bkn bkn ." tp persoalan aQ nie selalu bermain di otak aQ . nampak jea cam bole terime tp hakikat nyer . Allah jea yang tau .


aQ tkt jea suatu ari , aQ kan lepas kan Die dgn begitu jea . nape lahh dgn aQ nie . serba salah . couple pon sala ta couple pon sala . hrmm . sume manusia pernah nanges arn ?? ta normal lahh lau dlm hidup seseowg ta nanges seumor hidup die . rugi lahh die hidup . hmm . aQ ade sekali terfikir na lpas jea Die , nanges nanges fkir tntang nie . nape lahh aQ nie !! 


sebab ap jd cam nie ?
hrmm . aQ asew cam ade yg tak kene nan aQ nie . hrmm . ramai yg berebot na kt die tp aQ jea bertuah dapad tackle Die . kadang kadang asew bersalah pon ade . aQ rampas Die drpd owg lain . aQ rmpas kebahagiaan owg laen utk dpad kan die .


hmm. tersiksa lahh aQ . aQ ta tahu nak kate ap lg . kat cni lahh aQ shared . aQ sayanggs Die weeyyhh . tp aQ asew cam aQ tak mampu jea bahagia kan die . kalau ade jodo dgn Die . aQ trime jea lahh . tp not sure . mybe her parent cant accept me . aQ nie ap ade ! nak kate kaya pon tidak . nak kate pandai pon tidak . nak kate hncem pon tidak . byk kelemahan . 


hmmm . disebalik senyum ade parah ... :( bkn nak simpati cuma nak shared ): 
ncut santo pires