Welcome my BlogZ

Tenggs .. Visited my blogs .. tu sume .. saye ta pandai mane sangat pon nak buat cantik cantik .. ala kadar jew.. ape ape pon tenggs ea.. :)

naruto greeting ...

Follow by Email

About Me

My photo
Temekaseh kerna suDi bce bLog aQ yang ta seberape nieh . harap kowg enyoY :)

Monday, 16 January 2012

inikah cinta ? -part 2

..... sebenarnya akiD tana jupe dgn fmily ayuna coz die miskin . hidup sebatang kara . die sbnarnye angkur & hidup berlagak kaya . tapi die dipaksa oleh ayuna tuk berjupe jgaQ dgn family die . ayuna ckp "kalau by tak jupe ta jupe dgn family anje, bermakna by emang ta sayanggs anje & kalau tak anje kawen dgn pilihan abah dan umie "..

akiD balas "kalau camtu besok by jupe abah & umie . by sayanggs anje lahh !".

hari keesokannya . dgn pakaian mewah . akiD pegi umah ayuna . sampai jea umah ayuna . akiD masuk umah ayuna dgn  pakai kasut .dgn selambe nye akiD dduk ats sofa sambil kaki naik ke ats meja kecik . ayah ayuna tengok serong jea & sabar dgn akiD cuz akiD cam takde adat jea . 

ayah ayuna pon tros ttnye akiD "jadi kouu lahh yg buaD anak aQ jdi tak ciuman ? hahh ?! berape tahun kouu knl Die ?! kou ade pegang pegang die ke ?! akiD menjawab "eahh . owg tua nie , tnye anak kou lahh . die yang gila kan aQ , aQ pulakk yang kou tuduh macam macam .".

ayah ayuna jawab dgn sabar agi "kouu nie ade adat kew tade ? hahh !" dengan pantasnye akiD mnjawab "adat tue ape ea ? cam kuh kew ?" ..

dengan tak sabar agi . ayah ayuna mhalau akiD .."kouu kuar dari umahh aQ ! basa !@#$%^& ." jangan kouu dtang agi umah aQ & jgn dkat dgn anak aQ !"

akiD kuar dgn berlari sambil dia kuarkan lidah . (action mnyanyah) . .

pada malam nya . ayah ayuna buaD perjumpaan keluarga .  ayah ayuna tlah buaD kputusan tuk kawen kan dgn pilihan die . tapi ayuna mnangis nangis tana kawen . tapi ayuna terpakse turut jgaQ pmintaan ayah & ibu nyer . tapi ayuna susah na lupe kan . .

bakal suami ayuna,shahrul . seowg pemilik syarikat terbesar yang kedua di kL . kacak . penyabar .
28.09.200X . mereka selamat dinikah kan . . semasa bersanding . ayuna mampu mnitis kan air mata . tidak mampu tersenyum walaupon die dianggap ratu sehari waktu tuhh .mse tuhh ayuna jgaQ terfikir @ terlintas kat fikiran nya , jika akiD datang bwak lari aQ kan best . tapi pada hari tu bayang akiD pon tak nampak .

sebulan berkahwin . ayuna masih dara . mengapa ? ayuna tidak dapat menerima shahrul walaupon shahrul ade rupa . shahrul jgaQ tahu & faham keadaan ayuna . shahrul mngajak ayuna tuk bercuti sebulan kat sebuah pulau supaya ayah & ibu mereka percaya mereka bahagia &supaya ayah & ibu mereka percaya mereka pegi berbulan madu .

shahrul & ayuna pegi ke pulau dengan menaiki speedbot murah . shahrul memandu sendiri speedbot terbut . sejam mnaiki bot . awan mendung mnyebabkan shahrul tidak dapat nampak jalan ke pulau yang dituju nya . dan mereka harus berhenti ke pulau yang berdekatan kerna ombak mula bergelora sekaligus kehabisan minyak . 

bot yang dinaiki mereka terbalik kerna ombak . .......................................(bersambong) hehehe . .

1 comment:

  1. haahaaha...habiss lo0p minyak bot...nice sto0ry bro~~!

    ReplyDelete